Lykoi

Lykoi:
Een natuurlijke mutatie van de kortharige zwarte huiskat

In 2010, in de Amerikaanse staat Virginia en Tennessee zijn de eerste onafhankelijke nestjes Lykoi kittens gevonden. Genetische studies hebben aangetoond dat “de vreemde verschijning van kittens” niet het gevolg is van ziekte, maar een  genmutatie. In september 2011 zijn de eerste zelf gefokte Lykoi kittens geboren.

De Lykoi is een nieuwsgierige, intelligente, ondernemende speelse kat. Ook zijn ze erg aanhankelijk voor hun eigen mensen.

Rasstandaard

Hoofd:

Vorm Wigvormig met afgeronde contouren in verhouding tot het lichaam. Iets afgerond voorhoofd. Iets langer dan breed.
Oren Groot, breed aan de basis en puntige uiteinden. Hoog op het hoofd, verticaal en rechtop. De buitenkant van het oor is haarloos.
 Ogen Groot, walnoot vormig, schuin naar boven met een open expressie. De oogranden zijn haarloos. Bij voorkeur goudkleurige ogen.
 Kin Goed ontwikkeld, verticaal in lijn met neus. Kin mag niet uitsteken of terug wijken, oogt afgerond. De voorkant van de kin is weinig of niet behaard.
 Profiel Een korte onderbreking tussen voorhoofd en brug van de neus, eindigend in een recht neus.
 Nek Gemiddelde lengte, niet overdreven gespierd.

 

Lichaam:

Torso Fijne borststructuur. Lenig, slank gespierd. Met solide gewicht. Niet overmatig bonkig. De rug is recht.
Poten en voeten Poten en voeten zijn weinig behaard. Tenen zijn lang in uiterlijk. Voeten en poten kunnen kaal zijn. Pootlengte aan het lichaam vormt een rechthoek. Pootlengte is gemiddeld en de voet grootte is gemiddeld.
Staart De Staart is korter dan het lichaam en versmalt tot een punt.
Vacht Lengte kort tot middellang.
Textuur Gedeeltelijk haarloos, geen ondervacht. De hoeveelheid haar zal variëren afhankelijk van de cyclus van het haar. De dekharen hebben een grove structuur maar de vacht voelt heel zacht aan. De haarloze delen voelen leerachtig aan. Het spaarzame haar of de kale delen rondom ogen, neus, snuiten kin geeft het uiterlijk een masker.
 Kleur  Zwart met amelonistic(wit ) haar geven de vacht het Roan patroon.

 

Nieuws

Benieuwd naar de laatste berichten?

Lees Meer >

Foto's

Alle foto's van onze katten vindt je hier!

Lees Meer >

Contact

Vragen of wil je meer informatie?

Lees Meer >